ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ(;) ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΑΠ' ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Βασίλης Ραφαηλίδης

ολοι, ακομα και ο δικος μας Αρχιεπισκοπος, ειναι σε θεση να καταλαβουν πως η κατ'εξοχην εγωιστικη πραξη ειναι το "πηδημα".
Μαλιστα, τη στιγμη του οργασμου δε χανεις μονο το συντροφο σου, που ειναι κολλημενος πανω σου, χανεις και τον ιδιο σου τον εαυτο. Εισαι σε κατασταση εκστασης, που σημαινει "σταση εκτος" (του σωματoς σου).
Και επειδη την εκσταση ακριβως επιδιωκουν και οι μυστικοι καθε ειδους, απο τους καλογερους του Αγιου Ορους μεχρι τους εκστασιακους οπαδους του Σταλιν, του Χιτλερ αλλα και του Καραμανλη και του Παπανδρεου, το σεξ βρισκεται σε μονιμη αντιδικια με καθε μορφη μεταφυσικης και φυσικα με μια μορφη εξουσιας που δεν ειναι παρα εκκοσμικευμενη μεταφυσικη.
Εχει δικιο ο Ραιχ που λεει πως ο οπαδος ενος χαρισματικου ηγετη κανει αδιακοπα φαντασιακο ερωτα με τον ηγετη, ακριβως γιατι δεν ειναι σε θεση να κανει πραγματικο ερωτα με εναν περισσοτερο κοντινο του ανθρωπο- σε μια τετοια περιπτωση, ο ηγετης τους "πηδαει". Και μαζι μ'αυτους που το επιδιωκουν, "πηδαει" και τους αλλους που δεν το επιδιωκουν. Η αντιπροσωπευτικη δημοκρατια θα μπορουσε να οριστει σαν το καθεστως εκεινο, οπoυ ο δικτατορας δεν αυτοδιοριζεται αλλα εκλεγεται απο μαζοχιστες οταν αυτοι αποτελουν την πλειοψηφια...

Β.Ραφαηλιδης

"Εθνος" 28/3/1993


1 σχόλιο:

  1. οι εκστασιασμένοι οπαδοί του Στάλιν ήταν όλοι καυλιάρηδες πείτε του και ενίοτε κάναν και πραγματικό έρωτα μαζί του (περισσότερα στην ταινία children of the revolution - http://www.imdb.com/title/tt0115886/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή